Uzun yaşamın sırrı hep merak ediliyor: Araştırmalar ölüm riskini yüzde 30 düşüren üç gıdayı ortaya koydu

Yediğimiz birçok yiyeceğin yararlarını bilmiyoruz. Mutfağımızda yer alan besinler sıhhatimiz için hazine tesiri yaratabiliyor. Uzun hayat için tesirli sonuçlar sağlayan besinler birtakım besinler bulunuyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda bu besinlerin birçok hastalığa karşı muhafaza sağladığı tespit edildi. Beslenme uzmanı Tony Pemberton, uzun ömür için öne çıkan üç yiyeceği paylaştı.

KAKAO

Uzman ham olan kakaoyu çikolataya tercih etmeniz gerektiğini açıkladı. Pemberton, “Ham kakao, DNA tamirine yardımcı olan polifenoller, antioksidanlar içerir. İnflamasyonu azaltmaya yardımcı olan ve kalp hastalığı , kanser ve diyabet üzere hastalıklardan koruyabilen alkaloid teobromin açısından da zengindir” dedi. Uzman, günde yaklaşık 20 ila 30 gram unsurun hile yapmak ve “önemli” bir polifenol artışı sağlamak için kâfi olması gerektiğini paylaştı.

YEŞİL ÇAY

Günlük çayınızı yeşil alternatifiyle değiştirmek istemiyorsanız, Pemberton sizi tekrar düşünmeye sevk edebilir. “Yeşil çay, iltihaplanmayı azaltan ve DNA tamirine yardımcı olan kateşin ismi verilen antioksidanlar içerir. Yeşil çay, en güçlü kateşin çeşidi olan EGCG içerir ve ruh halinizi, yağ kaybınızı ve hatta göz sıhhatinizi düzgünleştirir. Öbür çay tipleri de bu tesire sahiptir, lakin yeşil çay en fazla yararı olandır.” dedi. Uzmana nazaran tek bir fincan yeşil çay bile fark yaratmaya başlayabilir.

YEŞİL KAHVE

Bu seçenek kulağa egzotik gelse de, yeşil kahve çekirdekleri yalnızca kavrulmamış kahve çekirdekleridir. Pemberton, “Kahve çekirdekleri doğal olarak yeşildir, lakin kavurma süreci onları kahverengileştirir. Yeşil kahve çekirdekleri, hem kanser riskinizi hem de iltihaplanma riskinizi azaltan antioksidanlar ve öbür farmakolojik olarak faal bileşikler açısından zengindir, fakat kavurma süreci bu özelliklerin kimilerine ziyan verir.” dedi.

ÖLÜM RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

Bu üç besin, kanser üzere hayatı tehdit eden problemleri ortadan kaldırmanın yanı sıra, antioksidan içerikleri sayesinde ömür sürenizi uzatabilir. “Journal of Nutrition’da yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, çok ölçüde polifenol tüketen şahısların, orta derecede polifenol tüketenlere kıyasla yüzde 30 daha düşük mevt oranına sahip olduğunu buldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir